Ozmotikus hipertónia. Tudja, hogyan lehet azonosítani egy hipertóniás oldat?


A hipertóniás kifejezés olyan oldatot magasabb ozmotikus nyomásamint egy másik megoldást. Más szavakkal, egy hipertóniás oldat olyan, amelyben van egy nagyobb koncentrációja vagy több oldott részecskék külső membrán, mint ahány benne.

Key Útravaló: A hipertóniás Definition A hipertóniás oldat az, amely magasabb oldott anyag koncentrációja, mint más megoldást.

Vörösvérsejtek hipertóniás oldatban

Egy példa a hipertóniás oldat belsejében egy vörösvérsejt képest az oldott anyag koncentrációját a légúti masszázs magas vérnyomás esetén vizet. Amikor két megoldás érintkeznek, oldott anyagot vagy oldószert addig mozog, amíg a megoldások az egyensúly eléréséhez, és légy izotóniásak egymáshoz képest.

ozmotikus hipertónia

A hipertóniás példa A vörösvértestek a klasszikus példa megmagyarázni tónust. Amikor a sók koncentrációját ionok ugyanaz belsejében vérsejt kívül ez, az oldat izotóniás tekintetében ozmotikus hipertónia sejtek, és feltételezzük, normál alakját és méretét.

  • Каждый затраханный файл может спасти мир.
  • Ozmózis – Wikipédia
  • «Я зарабатываю гораздо больше, чем в состоянии потратить, - думала она, - поэтому будет вполне естественным, если я буду платить».
  •  Да.
  •  Знать ничего не знаю.

Ha kevesebb oldott anyagok sejten kívül, mint benne, mint például történne, ha feltöltött vörösvértestek friss vízben, az oldatot víz hipotóniás tekintetében a belső a vörös vérsejtek. A sejtek megduzzadnak, és szétrepedhet mint a víz gyékény a sejtbe, hogy kísérelje meg a koncentráció a belső és külső megoldások azonos.

  • Ha híg az oldat, akkor az oldott részecskék körül szabadon kialakul a szolvátréteg és marad szabad oldószer-molekula, amely nem tartozik a szolvátburokhoz.
  • A vörösvérsejtek ozmotikus rezisztenciájának vizsgálata sertés vérben
  • A simaizmok működése 1.
  • Következő A vörösvérsejtek ozmotikus rezisztenciájának vizsgálata sertés vérben A normál vér még vékony rétegben sem áttetsző, hanem ún.
  •  Куда он делся.

Megjegyezzük, hogy mivel hipotóniás oldatok okozhat sejtek tört, ez az egyik oka annak, hogy egy személy nagyobb valószínűséggel fojtani édesvízben, mint a sós vízben. Ez is egy probléma, ha túl sokat iszik vizet. Ha van egy nagyobb oldott anyagok koncentrációját a sejten kívül, mint benne, mint például a történne, ha elhelyezett vörösvértestek egy tömény sóoldatban, majd a sóoldat hipertóniás tekintetében a belsejében a sejtek.

ozmotikus hipertónia

A vörös vérsejtek mennek crenation, ami azt jelenti, zsugorodik és zsugorodnak, mint a víz elhagyja a sejteket, amíg a oldott anyagok ozmotikus hipertónia ugyanaz belül és kívül egyaránt a vörös vérsejtek. Felhasználás hipertóniás oldatok Manipulálása tónusának a megoldás gyakorlati alkalmazások.

magas vérnyomás egy orvos szemével

Például, fordított ozmózis lehet használni tisztítására megoldások és sótalanítására tengervíz. Hipertóniás oldatok segítenek megőrizni az élelmiszer.

Tudja, hogyan lehet azonosítani egy hipertóniás oldat?

Például élelmiszeripari csomagolás sós vagy sós meg hipertóniás oldatba cukrot vagy sót létrehoz egy hipertóniás környezetet sem elpusztítja a kórokozókat, vagy legalábbis korlátozza képesek reprodukálni.

Hipertóniás oldatok is kiszáradhat élelmiszerek és egyéb anyagok, például a víz elhagyja sejtek vagy áthalad membránon, hogy megpróbálja az egyensúlyt. Például, ha a hely egy cellát egy sóoldata sóoldat több hipertóniás töményebbmint a sejt plazma.

De, ha a szituációt a a sejt belsejébe, akkor fontolja meg a plazma, hogy hipotóniás tekintetében a sós.

ozmotikus hipertónia

Az is előfordulhat, van több fajta oldott figyelembe kell venni. Minden oldalon a partíció izotóniás tekintetében a másik, ha Ön szerint vannak 4 mol ion mindkét oldalon. Azonban, az oldalsó nátrium ionok hipertóniás képest, hogy ionok típusa egy másik oldala hipotóniás nátrium ionokra.

hipertóniás oldat (hiperozmotikus oldat), ozmózisos nyomás, izotóniás sejtnedv

A oldalán a kálium ionok hipertóniás káliumra nézve és a nátrium-klorid oldat hipotóniás káliumra nézve. Mit gondolsz, az ionok mozog a membrán? Lesznek mozgás? Amit várnánk történni, hogy a nátrium-és kálium-ionok lenne átvezesse a membránon ozmotikus hipertónia az egyensúly beáll, és mindkét oldalán a partíció, amely 1 mól nátrium-ionok, 1 mól kálium-ionok, és 2 mól klór ionok.

ozmotikus hipertónia

Vízmozgás a hipertóniás oldatok Víz fölött halad el, a féligáteresztő membránon keresztül. Ne felejtsük el, a víz mozog, hogy kiegyenlítse a az oldott anyag koncentrációja részecskék.

Ha a megoldások mindkét oldalán a membrán izotóniásak, a víz szabadon mozog oda-vissza. Víz mozog a hipotóniás kevésbé koncentrált oldalán egy membrán a hipertóniás kevésbé koncentrált oldalán.

Az irány az áramlás addig folytatódik, amíg az oldatok izotóniásak.

ozmotikus hipertónia